zondag 4 augustus 2013


Zuid-Korea ondertekent AdoptieverdragMinister Chin Young, de Minister van Volksgezondheid en Welzijn van de Republiek Korea heeft op 24 mei 2013 het Verdrag inzake de bescherming van kinderen en de samenwerking op het gebied van de interlandelijke adoptie ondertekend. Dit werd gedaan in aanwezigheid van Minister Schippers, de Nederlandse Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


De Zuid-Koreaanse Minister van Volksgezondheid en Welzijn, die ook de rol van Centrale Autoriteit onder dit Verdrag zal hebben, was speciaal hiervoor  naar Den Haag gekomen.

Voor Zuid-Korea is ondertekening van het Verdrag erg belangrijk. Interlandelijke adoptie van Koreaanse kinderen begon in de jaren ’50 na de Koreaanse oorlog. Het aantal adopties bereikte een hoogtepunt in de jaren ’80 en’90 en nog steeds vinden honderden Koreaanse kinderen een thuis in een ander land. De Zuid-Koreaanse regering ziet partij worden bij het Adoptieverdrag als belangrijke stap omdat het de versterking van het systeem van bescherming van kinderen hoog op de agenda heeft staan.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Klik hier voor alle verdragsgegevens van het verdrag in de verdragenbank: